Geen categorie

Duval Green Caviar, of toch Multipower?

 

Allereerst zijn beide producten van zeer hoge kwaliteit en hebben ze zeker overlappende functies zoals een boost voor het immuunsysteem, de conditie en de spieropbouw. Echter zijn er toch wel een paar belangrijke verschillen en deze hebben we in dit artikel toegelicht.

Duval Green Caviar is echt een boost voor je paard of pony. Het bevat meer omegavetzuren en benutbare energie dan de Multipower en wordt dus eerder aanbevolen aan paarden met een wat schralere conditie of jonge paarden die getraind worden richting keuringen. Maar ook voor oudere paarden in training die wat sneller terugvallen in conditie en gewicht kwijt raken kan de Green Caviar een goede keuze zijn. Green Caviar is dus voor zowel meer massa in totaliteit als meer spiermassa.

Multipower is een geconcentreerder supplement dan de Green Caviar. Dit is meer geschikt voor paarden die qua gewicht en massa al mooi op peil zijn, maar die voornamelijk spieren moeten opbouwen en je de conditie wilt verbeteren.

Multipower is een erg “Multi-functioneel” product en het bevordert naast de spieren en conditie ook de algemene gezondheid. Het bevat een alg die de cel vernieuwing stimuleert wat dus resulteert in snellere opbouw van spieren, hoeven en een glanzende vacht. Gemiddeld gezien is de dosering voor een groot paard 100 gram per dag of als je het resultaat wilt onderhouden dan +-50 gram per dag. Van Green Caviar ligt de dagelijkse dosering een stuk hoger. Hiervan geef je gemiddeld 250 tot 450 gram per dag. Dit is afhankelijk van hoe snel je het resultaat wilt en hoe je paard reageert op het product.

Green Caviar adviseren we vaak gedurende een periode van een aantal maanden en Multipower kan naar wens het hele jaar door gegeven worden om je paard dus extra ondersteuning te bieden en om aan de dagelijkse “greens” te komen. Je kan dus na 1 of meerdere keren Green Caviar eventueel vervolgen met Multipower.

Multipower is namelijk super uitgebalanceerd en niet belastend voor de organen, het ondersteunt ze juist met de afvoer van afvalstoffen. Multipower bevat namelijk de alg Chlorella (pyrenoidosa) die dus helpt bij de reiniging van de darmen. Naast Multipower hoef je geen extra vitamine e te geven, dit bevat het product al en dit geldt ook voor de Green Caviar.

Green Caviar bevat de alg Spirulina, deze alg is iets milder voor de darmen en bevat een nét wat hoger eiwit gehalte dan de Chlorella. Naast spirulina bevat het diverse andere superfoods zoals bijvoorbeeld rode biet poeder, en een alg die veel calcium en magnesium bevat dat een positief effect heeft op de botontwikkeling van je (jonge) paard en tevens ook goed is voor de Ph-waarde in de maag. Van de Green Caviar worden de paarden doorgaans iets frisser. Echter kan dit per 15 kg wel worden aangepast mocht je een erg scherp paard hebben. Je kan dus aangeven waar je wat meer aandacht voor wilt, bijvoorbeeld de maag, gewrichten of juist wél veel energie.

Mocht je toch nog twijfelen? Doe ons zeker even een berichtje via de WhatsApp chat waarbij je een foto mee kan sturen van de huidige conditie van je paard zodat we in overleg kunnen kijken welk product het meest geschikt is voor jouw paard.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *