Duval Homepage Nieuws, Werking ingrediënten Duval producten

Stofwisselingsstoornissen bij paarden

Bij stofwisselingsstoornissen kunnen veel diverse klachten optreden. Denk hierbij aan een verzwakt immuunsysteem, huidklachten, insulineresistentie, overgewicht, PPID ofwel ziekte van Cushing eventueel gevolgd door hoefbevangenheid.

Deze klachten staan nauw met elkaar verbonden en zijn vaak een gevolg van een verstoorde stofwisseling. Op basis van al deze factoren hebben wij een compleet product samengesteld zoals nog niet eerder verkrijgbaar was, namelijk Duval Metabolic Support. Dit product is op basis van diverse geneeskrachtige paddenstoelen, algen en kruiden. Metabolic Support houdt rekening met alle facetten die invloed hebben op de stofwisseling en de daarvan afgeleide klachten.

De klachten zien we vaker terug bij oudere paarden, paarden met overgewicht en sobere rassen zoals Friezen, Haflingers, Fjorden, Trekpaarden, Ijslanders en Shetlanders.

De werking van de ingrediënten hebben we opgesomd om een duidelijk beeld te krijgen op welke manier het product te werk gaat


  • Chlorella heeft vele functies die van toepassing zijn op suikerstofwisselingsstoornissen. Chlorella ondersteunt de bloedsuikerspiegel doordat het de werking van bepaalde hormonen verbeterd zoals insuline. Daarnaast stimuleert Chlorella het immuunsysteem, heeft een reinigende werking op de darmen, ondersteunt de lever met het ontgiften en tot slot heeft een positieve invloed op de vacht en hoeven doordat het RNA en DNA bevat en stimuleert.
  • Cordyceps Sinensis  een geneeskrachtige paddenstoel die een positief effect heeft op het immuunsysteem, de bloedsuikerspiegel, de longen en nierfunctie. Talloze dierstudies hebben uitgewezen dat Cordyceps sinensis helpt bij het tegengaan van hyperglycemie en zorgt voor verbetering van de insulinegevoeligheid. Het zijn de polysachariden (met name β-glucanen) in Cordyceps sinensis die de bloedglucosespiegel verlagen.
  • Reishi (Ganoderma Lucidum) een geneeskrachtige paddenstoel met een grote medicinale potentie. Reishi ondersteunt het immuunsysteem, de glucosespiegel, luchtwegen, bloedsomloop en heeft een reinigende ontgiftende werking.
  • Algenolie DHA. DHA is het essentiële vetzuur omega-3 en is direct opneembaar en hoeft niet meer door het paardenlichaam omgezet te worden in DHA zoals wél het geval is bij vetzuren uit oliën zoals lijnzaad en olijfolie. De DHA kan door het lichaam ook omgezet worden in EPA. Van deze vetzuren is bekend dat dit een ontstekingsremmende werking heeft en belangrijke stofwisselingsregulatoren zijn. Dit is belangrijk bij paarden met insuline resistentie.
  • Ceylon kaneel de geneeskrachtige kaneel die een positief effect heeft op de bloedsuikerspiegel, de darmen en kan onder meer worden ingezet ter verbetering van de stofwisseling. Ceylon kaneel kan de insulinegevoeligheid verhogen, is een krachtige antioxidant, mineraalrijk en ondersteunt een gezonde werking van de darmen.
  • MSM Stimuleert de afdrijving van afvalstoffen uit de lamellen van de hoeven en wordt aanbevolen voor het ondersteunen van een gezonde hoefgroei en sterke zwavelbindingen binnen de lamellen. MSM is toegevoegd voor het herstel of behoud van gezonde hoeven.
  • Lithothamnium is een rode alg rijk aan goed opneembaar calcium en magnesium ter ondersteuning van stevige hoeven, botten en gewrichten en is nodig voor nieuwe cel-opbouw in deze weefsels. Buffert overtollig maagzuur en neutraliseert het maagzuur indien deze te zuur is en daarbij schade aan het maagslijmvlies kan aanrichten. Bij dunne mest of paarden met onregelmatige ontlasting kan Lithothamnium helpen weer gezonde mestballen te verkrijgen.
  • Kurkuma is een bijzonder sterke antioxidant met een ontstekingsremmend effect en zou eveneens de gevoeligheid voor insuline verbeteren en kan helpen bij te hoge bloedsuikers. Kurkuma kan oudere paarden ondersteunen om de natuurlijke afweer op pijl te houden en het zelf genezend vermogen te stimuleren.
  • Vitamine E is een sterke antioxidant en vaak is hier dan ook een tekort aan in combinatie met de hierboven opgenoemde klachten. Wij gebruiken de natuurlijke en best opneembare vorm die beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *