Duval Homepage Nieuws

Lentegras en koliek

Wanneer de lente weer is begonnen is dat natuurlijk heerlijk want dan kunnen de paardjes weer op de wei!
Echter betekent dit wel een grote verandering voor het spijsverteringsstelsel van uw paard. Na maanden droog en vezelrijk hooi krijgt uw paard jong, suikerrijk gras binnen. Ondanks het opbouwen van weidegang is er een groot risico op overeten en dit kan leiden tot diaree, koliek of hoefbevangenheid.

Vertoont uw paard symptomen van overeten zoals onrustig gedrag, stampen of hoort u darmgeluiden en grijpt hij met de mond richting de buik? Dan adviseren wij Duval Polyc & Duval Carfol oraal toe te dienen. Polyc en Carfol zorgen voor het adequaat afvloeien van darmgassen, kalmeert en ontkrampt maag en darm. Indien u vroegtijdig bovenstaande symptomen constateert en behandelt met deze producten kunt u in veel gevallen acute koliek voorkomen.

Toont uw paard symptomen van directe koliek en gaat uw paard rollen, zweten en stampen? Contacteer dan altijd direct de dierenarts.

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, zorg daarom voor een rustige opbouw van weidegang en let op zetmeel rijk voer, (zetmeel wordt omgezet in suikers). En is uw paard gevoelig voor maag en darm problemen? Start dan 10 dagen voor dat u met weidegang begint met maag en darm ondersteunende supplementen zoals Duval Multidigestiv. Dit supplement neutraliseert maagzuur, bevordert de normale darmperistaltiek, reguleert suikeropname en beschermt maag en darm.

Duval Polyc

Duval Carfol

Duval MultiDigestiv

Of probeer het Combi pakket voor maag en darmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *