Sign in

close
Create an Account

Shopping cart

close
Voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden | Gratis verzending vanaf €65,- in NL | België gratis verzending vanaf €99,-

“Duval Horse Products… The story”

Mijn naam is Nathalie van der Endt, actief paardensporter gevestigd in Yerseke.

Een mooi plaatsje aan de Oosterschelde en beroemd door zijn “Zeeuwse mosselen en oestercultuur”

“How it all started”

Al vanaf kind ben ik opgegroeid tussen de paarden, mijn ouders hadden een stal met paarden en zowel beide ouders waren actief paardenliefhebber. Het kon dan ook niet missen dat ik ook een passie zou ontwikkelen voor de paardensport. Naast Het houden van paarden had mijn vader het bedrijf Endy B.V. die sinds 1973 producent is van voedingssupplementen voor dieren, toen voornamelijk huisdieren. De core-business lag in de productie van natuurlijke supplementen en voeders gemaakt van ingrediënten uit de zee. Tenslotte wonen wij bij deze bron.

“Mijn liefde voor paarden en passie voor de kracht van de natuur”

Naast mijn liefde voor de paardensport ontdekte ik nog een andere passie. Ik vond het altijd interessant om te bestuderen wat voeding en preparaten met het lichaam deed. Mijn voorkeur ging dan ook uit naar natuurgeneeskunde. Hierin ben ik mij gaan verdiepen door diverse boeken te lezen en cursussen te volgen. Tijdens mijn studie aan Avans Hogeschool Breda ben ik onderzoek gaan doen naar het gebruik van supplementen binnen de paardenmarkt. Dat was super om te doen, zo kon ik beide passies in elkaar doen overlopen.

Van afstudeerscriptie tot producent van natuurlijke supplementen voor paarden en honden”

Ik ondervond dat in veel supplementen stoffen waren verwerkt als opvulmiddel of overbodig waren. Daarnaast wordt er vaak gebruik gemaakt van suiker of een “fake” variant hiervan. Ook vond ik dat de kwaliteit van grondstoffen soms aan de matige kant was. Ik voelde me ‘als paardenliefhebber’ een beetje misleid aangezien je wel een fors bedrag betaalde. Naar mijn mening kon dit anders en zo is het idee om natuurlijke supplementen te produceren van de beste kwaliteit tegen een eerlijke prijs ontstaan. Immers had ik de mogelijkheid om deze te ontwikkelen binnen het bedrijf Endy. Zij beschikte over de jarenlange kennis en ervaring met de productie van supplementen.

“Ik heb altijd bewondering gehad voor alles wat in de zee leeft en groeit en wilde dit dan ook als een rode draad laten lopen in het assortiment. Immers, de natuur heeft ons zoveel moois te bieden!”

 

Was this article helpful?
Open chat
Hoe kan ik u helpen?
Vraag ons om advies of informatie, wij helpen u graag!