Over Duval | Duval Horse Products
Sign in close
Create an Account

Shopping cart

close
Verzending binnen 1-2 werkdagen | Gratis verzending vanaf €125,- in NL | BE v.a. €150,-

Duval Products B.V. is producent en gespecialiseerd in natuurlijke supplementen voor paarden en honden

Duval Products is een gecertificeerd bedrijf waarbij volledige terugvindbaarheid van ingrediënten en indien mogelijk biologische grondstoffen worden gebruikt. Gegarandeerd gebruik van het HACCP plan waardoor een eerste klas kwaliteitscontrole en uniformiteit van de producten is verzekerd.

Om het welzijn van de paarden zo goed mogelijk te respecteren, streven we naar een natuurlijke aanpak bij het creëren van onze supplementen. We combineren wetenschap en veterinaire ondersteuning met het beste van planten en andere natuurlijke grondstoffen om supplementen te verkrijgen die het meest geschikt zijn voor de fysiologie van het paard. (Geneeskrachtige) planten en andere natuurlijk voorkomende stoffen in de natuur worden verwerkt tot supplementen. Hedendaags is er veel onderzoek beschikbaar over de effectieve werking van geneeskrachtige planten, kruiden, mineralen, algen etc. bij een breed scala aan ziekten en aandoeningen. Natuurgeneeskunde is daarmee een goed onderbouwde geneesmethode. Het is dus niet iets waar je ‘in moet geloven’.

We werken bij de ontwikkeling van onze producten nauw samen met echte paarden en mensen waarbij de producten eerst worden getest op effectiviteit op onze eigen paarden en (sponsor)ruiters voordat we deze op de markt brengen. Uiteindelijk draait het om de effectiviteit in de praktijk.

Onze visie

Ons doel is het verbeteren van de gezondheid en kwaliteit van het leven van dieren. De focus ligt op het gebruik van natuurlijke ingrediënten met de beste kwaliteit. Vanuit onze onvrede in de praktijk zijn we begonnen met het ontwikkelen van een eigen lijn supplementen voor dieren. Wij concentreren ons op het ontwikkelen van innovatieve en natuurlijke producten. Het gebruik van ingrediënten uit de zee hoort bij de core business van Duval. Er wordt met maximaal aan werkzame stof geproduceerd zonder dat we gebruik maken van onnodige of ongezonde vulmiddelen, suikers, geur kleur en smaakstoffen.

“Voorkomen is beter dan genezen”

Het preventief geven van supplementen kan in veel gevallen diverse gezondheidsklachten voorkomen. Paarden in de sport of met zwaardere belasting zullen in het algemeen sneller slijtage ondervinden. Een goede diagnose van de belasting en een bijpassend supplement kan daarbij uitkomst bieden.

Duurzaamheid

Wij vinden dat we de verantwoording voor mens, dier en milieu in acht moeten houden. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dan ook 1 van de prioriteiten. Het merendeel van onze grondstoffen zijn van biologische oorsprong. Onze leveranciers worden zeer zorgvuldig uitgekozen op basis van de factoren kwaliteit en duurzaamheid. Ook wordt er gewerkt met voornamelijk recyclebare verpakking of verpakking die al reeds is gerecycled.

Product kwaliteit

Het assortiment is samengesteld op basis van de laatste (wetenschappelijk onderbouwde) inzichten en ervaringen. Product kwaliteit is voor ons het belangrijkste aspect en wij doen er dan ook alles aan om producten met uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Alleen de beste grondstoffen zijn goed genoeg. Duval Products B.V. Is een gecertificeerd bedrijf en wij werken volgens de HACCP en GMP+ richtlijnen.

Multifunctionele producten

Duval biedt complete producten die op basis van meerdere factoren te werk gaan. Wij verkopen voornamelijk  “ multi’ producten omdat enkelvoudige producten tekort kunnen doen en vaak alleen 1 specifieke plaats behandelen terwijl slijtage en blessures vaak een combinatie van zijn of een verband hebben met een andere onderliggende tekortkoming.

Een voorbeeld: uw paard heeft last van gewrichtsslijtage of blessure, dit kan diverse oorzaken hebben zoals overbelasting, ouderdom, gewrichtsinfecties etc.  Blessures en slijtage vormen vaak een verband van onderliggende factoren. Multibone+ is samengesteld uit meerdere functionele ingrediënten die elkaar versterken en samen de blessure of slijtage aanpakken. Denk hierbij aan groenlipmossel, dit bevat meerdere soorten Omega 3-vetzuren, ook het zeldzame ETA. Bij elkaar vormt dit een heel zeldzaam palet. Deze Omega 3-vetzuren hebben een ontstekingsremmend effect. Daarbij is groenlipmossel van nature een bron van glycosaminoglycanen, zoals Glucosamine en Chondroïtine-4 en -6 sulfaat. Het is dus niet nodig om naast Groenlipmossel ook Glucosamine- of Chondroïtinepreparaten te gebruiken, want de Groenlipmossel bevat deze bouwstoffen zelf al. Ter versterking wordt hierbij ook curcuma en MSM toegevoegd om op een natuurlijke wijze (gewrichts)ontstekingen af te remmen. Daarbij bevordert MSM de flexibiliteit van spieren, pezen en bindweefsels en kan het als natuurlijke pijnstiller functioneren. Ook bevat het supplement ook een calciumrijke alg en oestermeel om calcium tekorten voor de beenderen aan te vullen zodat botontkalking wordt tegengegaan.

Deze ingrediënten vormen dus een totaal product waardoor het gebruik van 1 product voldoende moet zijn.

Was this article helpful?
Open chat
Hoe kan ik u helpen?
Vraag ons om advies of informatie, wij helpen u graag!